Brisanje kolačića u Chromeu kada zatvorite preglednik

Kada posjetite web mjesto koje prati vašu aktivnost, vjerojatno preuzimate kolačić na svoje računalo. Kolačić će ostati na vašem računalu određeno vrijeme, tako da, ako se vratite na web mjesto dok je kolačić još uvijek važeći, upamtit će gdje ste bili, kao i sve podatke koje ste unijeli. Tako se sjeća web mjesta kada se prijavite na račun. Ali ovo je postavka koju možete konfigurirati u većini preglednika, ako ne želite da se ova radnja dogodi. Na primjer, kolačiće možete očistiti u pregledniku Google Chrome kada zatvorite preglednik osiguravajući da se u pregledniku neće pohraniti podaci nakon što napustite. Dakle, ako ponovno posjetite web mjesto nakon zatvaranja sesije preglednika, on neće upamtiti nikakve podatke za prijavu koje ste prethodno unijeli.

Brisanje kolačića u Chromeu na izlasku preglednika

Iako postoji mnoštvo prednosti jednostavne uporabe zbog pamćenja kolačića kada zatvorite preglednik, neki ljudi ne vjeruju kolačićima s novih web mjesta ili se brinu zbog potencijalnih sigurnosnih rizika. Iz tog razloga većina preglednika, uključujući Chrome, omogućuju vam da konfigurirate preglednik tako da se ti kolačići automatski brišu kada završite sesiju pregledavanja. Pročitajte u nastavku kako biste naučili kako očistiti Chrome cookieje svaki put kada zatvorite preglednik.

1. korak: pokrenite Google Chrome.

2. korak: Kliknite ikonu ključa u gornjem desnom kutu prozora.

Korak 3: Kliknite opciju Postavke pri dnu ovog izbornika.

Korak 4: Kliknite plavu vezu Pokaži napredne postavke na dnu prozora.

Korak 5: Kliknite gumb Postavke sadržaja u odjeljku Privatnost u prozoru.

Korak 6: Potvrdite okvir s lijeve strane Izbriši kolačiće i ostale podatke web mjesta i dodataka kada zatvorim preglednik, a zatim kliknite gumb U redu na dnu prozora.

Sljedeći put kad zatvorite preglednik, Chrome će izbrisati podatke koje ste nakupili tijekom sesije pregledavanja.

© Copyright 2022 | computer06.com